LIVRARE GRATUITĂ LA COMENZILE PESTE 199 RON

LIVRARE RAPIDA 24/48 ORE

LIVRARE RAPIDA 24/48 ORE

retur gratuit

RETUR GRATUIT

Blog

Despre bebeluși

Ghid pentru primul bebeluș din viața ta

Primul Bebelus

Ai trecut prin sarcină, travaliu și naștere, iar acum ești gata să pleci acasă și să începi viața alături de bebeluș. Odată ajunsă acasă, s-ar putea să simți că nu ai idee ce faci. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta in perioada postpartum, depășind mai ușor momentele dificile!

In general, o mămică necesită trei zile de internare când aduce un bebeluș pe lume. În tot acest timp, care poate fi foarte agitat și copleșitor, ia în considerare obținerea de ajutor. În timp ce te afli în spital, discută cu experții din jur. Multe spitale au specialiști în hrănire sau consultanți în alăptare care te pot ajuta cu sfaturi privind alăptarea sau hrănirea cu biberonul. Asistentele medicale sunt, de asemenea, o resursă excelentă pentru a îți arăta cum să ții, să schimbi și să îngrijești copilul. Manipularea unui nou-născut devine puțin dificilă, asta dacă nu ai petrecut mult timp în preajma lor. Fragilitatea lor poate fi intimidantă, dar iată câteva elemente esentiale de reținut:
• Spală-ți mâinile sau folosește un dezinfectant pentru mâini înainte de a lua bebelușul in brate. Nou-născuții nu au încă un sistem imunitar puternic, așa că sunt expuși riscului de infecții. Asigură-te că toți cei care se ocupă de bebelușul tău au mâinile curate.
• Susține capul și gâtul bebelușului cu grijă. Sprijină-l când îl porți în poziție verticală sau când îl așezi.
• Nu agita niciodată nou-născutul, amintește-ți că nou-născutul tău nu este pregătit pentru jocul dur, cum ar fi să îl zvâcnești pe genunchi sau să-l arunci în aer. Scuturarea poate provoca sângerări în creierul micuțului. Dacă trebuie să îti trezești copilul, nu o face scuturându-l, în schimb, gâdilă-i picioarele sau suflă-i ușor pe obraz.
• Asigură-te că bebelușul tău este fixat în siguranță în patuț, cărucior sau scaun auto. Limitează orice activitate care ar putea fi zbuciumata sau săritoare.

Legatura cu bebe

Pe lângă îngrijire, un sfat de pus in practică, este terapia piele pe piele, probabil una dintre cele mai plăcute părți ale îngrijirii bebelusilor. Este absolut necesar sa aibă loc încă din primele zile după naștere, când mamica poate dobândi o legătură profundă cu copilul ei. Apropierea fizică promovează o conexiune emoțională puternică. Acest lucru este valabil si pentru tăticul celui mic. Tu și partenerul tău puteți profita de ocazia de a fi „piele pe piele”, ținându-vă nou-născutul pe propria piele. Pentru sugari, atașamentul de genul acesta, contribuie la creșterea lor emoțională si la dezvoltarea lor fizică. O altă modalitate de a forma legătura cu bebe este „a te îndrăgosti” efectiv de cel mic. Este foarte important ca copiii să se dezvolte cu un părinte sau un alt adult în viața lor, simțind iubirea necondiționată.


Să nu uităm de masaj, la care bebelușul răspunde foarte bine. Acesta ajută foarte mult la creșterea, dezvoltarea armonioasă a sugarului și la o legatură cu proaspăta mămică. Îl ajută de asemenea, la starea de bine și la un somn usor, forte probabil mai lung decât de obicei. Ai grijă, totuși, bebelușii nu sunt la fel de puternici ca adulții, așa că masează-l ușor si cu grijă.


Un bebeluș iubește, de obicei, sunetele vocale, cum ar fi vorbirea, gâlgâitul, cântatul și gânguritul. Probabil că bebelușului tău îi va plăcea să asculte muzică. Zgomotul bebelușilor și mobilele muzicale sunt alte modalități bune de a stimula auzul sugarului. Dacă micuțul tău este mofturos, încearcă să cânți, să reciți o poezie și rime de pepinieră sau să citești o poveste cu voce tare. Totuși, unii bebeluși pot fi sensibili la atingere, lumină sau sunet și ar putea să tresară și să plângă ușor sau să își întoarcă fața când cineva le vorbește sau îi cântă. Dacă acesta este cazul copilului tău, menține nivelul de zgomot și lumină scăzute până la moderate.


Înfășarea, care funcționează bine pentru majoritatea bebelușilor în primele săptămâni, este o altă tehnică liniștitoare pe care părinții ar putea sa o folosească. Înfășarea adecvată menține brațele unui copil aproape de corp, permițând în același timp o mișcare a picioarelor. Nu numai că aceasta ține un copil cald, dar pare să ofere majorității nou-născuților un sentiment de siguranță și confort. Înfășarea poate ajuta, de asemenea, la limitarea reflexului de tresărire, care poate trezi un copil. După ce au împlinit 2 luni bebelușii nu mai trebuie infasurați. La această vârstă, unii bebeluși se pot răsturna în timp ce sunt înfășurați, ceea ce le crește riscul de sindrom de moarte subită a sugarului.

Despre scutec

Probabil că vei decide înainte de a-ți aduce bebelușul acasă, dacă vei folosi scutece de pânză sau de unică folosință. Indiferent de ce folosești, micuțul tău va murdări scutecele de aproximativ 10 ori pe zi, sau de aproximativ 70 de ori pe săptămână. După fiecare mișcare intestinală sau dacă scutecul este umed, așează-l pe bebeluș, pe spate și scoate-i scutecul murdar. Folosește apă sau șervețele pentru a șterge ușor zona genitală a micuțului. Când scoți scutecul unui băiat, fă acest lucru cu atenție, deoarece expunerea la aer îl poate face să urineze. Când ștergi o fată, șterge-i fundul din față în spate pentru a evita o infecție a tractului urinar. De asemenea, pot apărea erupțiile cutanate. De obicei, acesta sunt roșii și dispar în câteva zile, cu băi calde si îngrijire atentă. Cele mai multe erupții cutanate apar pentru că pielea unui bebeluș este sensibilă, devine iritată de scutecul umed sau de procedura de curățare. Dacă erupția pe scutec continuă mai mult de 3 zile sau pare să se înrăutățească, adresează-te medicului tău pediatru. Aceasta poate fi cauzată de o infecție fungică care necesită rețetă. Pentru a preveni sau vindeca erupția pe scutec, încearcă să schimbi scutecul bebelușului des și cât mai curând posibil după mișcările intestinale. Curăță ușor zona cu apă și săpun (șervețelele uneori pot fi iritante), apoi aplică un strat consistent de pudră sau cremă. Cremele cu oxid de zinc sunt de peferat, deoarece formează o barieră împotriva umezelii. Dacă utilizezi scutece din pânză, spală-le cu detergenți fără parfum. Amintește-ți întotdeauna să îți speli bine mâinile înainte și după schimbarea scutecului!

Băița unui bebeluș

O baie de două sau trei ori pe săptămână în primul an este în regulă. Scăldatul in fiecare zi însă, poate usca pielea bebelușului. Pentru băița micuțului vei avea nevoie de un prosop moale și curat, din bumbac, săpun fără parfum pentru copii, o perie moale pentru a stimula scalpul bebelușului, un scutec curat si haine curate. De-a lungul băii, toarnă în mod regulat apă ușor peste corpul bebelușului, astfel încât acesta să nu se răcească. După baie, înfășoară-ți copilul imediat într-un prosop , asigurîndu-te că îi acoperi capul. Prosoapele pentru copii cu glugă sunt minunate pentru a menține cald un copil proaspăt spălat. Nu lăsa niciodată copilul singur in baie. Dacă trebuie să ieși din baie, înfășoară copilul într-un prosop și ia-l cu tine!

Îngrijirea cordonului ombilical

Este importantă și îngrijirea cordonului ombilical la nou-născuți. Unii medici sugerează tamponarea zonei cu alcool până când butucul de cordon se usucă și cade, de obicei în 10 zile până la 3 săptămâni, dar alții recomandă să lași zona în pace. Discută cu medicul copilului tău pentru eventuale sfaturi. Zona ombilicului unui copil nu ar trebui să fie scufundată în apă până când butucul de cordon cade și zona este vindecată. Până să cadă, ciotul cordonului își va schimba culoarea din galben în maro sau negru. Acest lucru este normal! Adresează-te medicului tău dacă zona buricului pare roșie sau dacă apare un miros neplăcut sau scurgere de lichid.

Noțiuni de bază despre somnul unui bebeluș

Ca nou părinte, s-ar putea să fii surprinsă să aflii că nou-născutul tău., care pare să aibă nevoie de tine în fiecare minut al zilei, de fapt doarme aproximativ 16 ore sau mai mult. Nou-născuții dorm de obicei in reprize, timp de 2-4 ore. Nu te aștepta ca al tău să doarmă toată noaptea. Sistemul digestiv al unui bebeluș este atât de mic, încât are nevoie de hrană la fiecare câteva ore și ar trebui trezit dacă nu a fost hrănit timp de 4 ore (sau mai des dacă medicul tău este îngrijorat de creștere în greutate). Mulți bebeluși dorm toată noaptea (între 6 și 8 ore) începând din luna a-3-a, dar dacă al tău nu, nu este un motiv de îngrijorare. La fel ca adulții, bebelușii trebuie să-și dezvolte propriile tipare și cicluri de somn, așa că, dacă nou-născutul se îngrașă și pare sănătos, nu dispera dacă nu a dormit toată noaptea. Este important să așezi întotdeauna copilul să doarmă pe spate, pentru a reduce riscul de sindromul morții subite a sugarului. Somnul celui mic, în condiții de siguranță, in pătuț, se face evitând păturile, pilotele groase, pielea de oaie, animale de pluș și perne. Acestea pot sufoca un copil! De asemenea, asigură-te că alternezi poziția capului bebelușului tău de la noapte la noapte (mai întâi la dreapta, apoi la stânga și așa mai departe), pentru a preveni dezvoltarea unui loc plat pe o parte a capului.


Trebuie să mai știi că mulți nou-născuți au tendința de a fi mai alertați noaptea și mai somnoroși în timpul zilei. O modalitate de a-i ajuta este de a menține stimularea pe timp de noapte la minimum. Folosește lumină de noapte, cum ar fi veioze, lumină caldă. Când bebelușul tău se trezește în timpul zilei, încearcă să-l menții treaz mai mult, vorbind și jucându-te cu el.

Chiar dacă te vei simți îngrijorată de manevrarea unui nou-născut, vei rămâne surprinsă de faptul că, în câteva săptămâni, vei dezvolta o rutină și vei fi un părinte cu adevărat profesionist! Dacă ai întrebări sau nelămuriri, adresează-te pediatrului tău, pentru a-ți recomanda resurse care te pot ajuta, pe tine și pe copilul tău, să creșteți frumos împreună!

Cu drag,
Monpetit! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Descopera hainute adorabile si pline de culoare, pentru copii si bebelusi, de la monpetit.ro

 

Stim ca pe piata din Romania, sunt multe magazine online de haine pentru bebelusi si copii si ințelegem cât de provocator este să-i îmbrăcăm pe micuţii noştri si să ținem pasul cu cresterea lor! Magazinul Mon Petit vine in ajutorul parintilor cu o gama larga de hainute adorabile, de calitate si accesorii pentru cei mici, cu preturi accesibile tuturor.

 

Avem grija de pielea sensibila a micutilor! 

Mon Petit se concentrează  pe materiale naturale,din tesatura de bumbac/bumbac organic, prietenoase cu pielea celor mici. Respectam faptul că bebelusii si copiii trebuie să se simtă întotdeauna confortabil, comod și în siguranță! Lucrăm cu drag pentru a vă pune la dispoziție haine pentru copii si bebelusi de cea mai bună calitate, dar și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de cumpărături posibilă!

 

Adoram stilurile mini!

In magazinul nostru se gasesc haine colorate, cu imprimeuri frumoase, dragalase. Astfel Mon Petit contribuie la crearea de amintiri frumoase! :) Daca sunteți în căutarea unei tinute pentru ceremonie, evenimente importante din viata voastra, unui set confortabil pentru acasa sau pur si simplu plimbari in parc, va asteptam pe site-ul nostru! Gama Mon Petit de haine pentru copii variază de la nou-născuți pana la 7 ani. Colaboram cu producători din întreaga lume si evaluam cu atentie produsele inainte ca ele sa fie oferite clientilor nostri! Ne străduim permanent să oferim colecții de haine si accesorii pentru copii practice si dragalase, pentru copii, nou-nascuți si bebelusi, care să bucure atat copiii, cat si parintii.

Optiuni de pata
Coș de cumpărături
Începeți să tastați pentru a vedea produsele pe care le căutați.