Blog

Despre bebeluși

Tipsuri pentru a îmbrăca un bebeluș

Tipsuri pentru a îmbrăca un bebeluș

Poate că ai planificat să cumperi ceva mai multe lucruri pentru bebeluș și poate ai pus ceva bani deoparte pentru acestea, înainte de sosirea micuțului. Însă adevărul este că un bebelus nu are nevoie de o varietate mare de ținute pentru primele câteva săptămâni din viață. Vei fi prea ocupată să te gandești la creșterea propriu-zisă a lui si nu de ce ținute va purta în zilele respective.

Nu iți face griji, va fi suficient timp pentru asta mai târziu, când copilul va fi mai mare. Dar, deocamdată, cheia este să pastrezi copilul în siguranță și confortabil. Pentru a te ajuta să faci acest lucru, am adunat câteva sfaturi despre cum să iți îmbraci bebelușul când părăsești spitalul, precum și ce să iei în considerare în primele săptămâni. Bebelușii cresc rapid, ceea ce inseamnă că trebuie să cumperi doar ceea ce ai nevoie pentru fiecare mărime. Ar fi bine să alegi haine pentru bebeluș care să fie ușor de îmbracat și dezbrăcat, confortabile și ușor de spălat.

De ce fel de haine are nevoie un micuțul?

Hainele trebuie să fie confortabile, moi și ușor de întreținut. Salopetele elastice care se fixează în partea din față sunt cele mai bune, precum și topurile cu gât plic, care sunt mai ușor de trecut peste capul bebelușului. De asemenea, salopetele cu fermoare pot face ca îmbrăcarea bebelușului să fie rapidă și ușoară.


Hainele din bumbac sunt o alegere bună. Bumbacul se spală bine și este delicat cu pielea sensibilă a bebelușului. De asemenea, este deosebit de important să ai grijă ca pe eticheta hainelor să scrie că au risc scăzut de incendiu. Cel mai bine ar fi să eviți hainele de bebeluși care conțin mărgele, fire, cravate, șnururi sau alte lucruri atașate. Există riscul de sufocare și riscuri de ștrangulare!


O altă alegere bună este pantalonul cu picioare închise integrate, adică pantalonii cu șosetuță. Sunt ideali pentru bebeluș, mai ales când te gandești la faptul că, cei mici au tendința de a se juca constant cu piciorușele, ceea ce înseamnă că riscă să piardă repede șosetuțele individuale. Nu strică să cumperi mărimi puțin mai mari, care să se potrivească confortabil bebelușului. In acest fel, vor rezista puțin mai mult, chiar și pe măsură ce picioarele bebelușului cresc. Pentru bebeluși mai sunt ideale mânecile lungi. Ele ajută la menținerea copilului confortabil și protejat de zgârieturi accidentale și de mediu în general, având în vedere că sistemul lor imunitar înca este slăbit.

Nu te stresa să cumperi doar materiale organice. Fibrele naturale precum bumbacul sau bambusul sunt și ele respirabile și ajută la reglarea temperaturii corpului bebelușului. De asemenea, spală hăinuțele înainte de purtare, deoarece substanțele chimice dure și coloranții pot pătrunde în material în timpul procesului de fabricație.
Când ieșiți afară, asigură-te că bebelușul este acoperit, pentru a ține la distanță bacteriile și germenii. Vara, o pătură ușoară va fi potrivită. Optează pentru ceva mai gros pe măsură ce zilele devin mai reci. Indiferent de anotimp înfășoară bebelușul de la degetele de la picioare până la gât, fără să-i acoperi fața.

Cum îmbraci un bebeluș?

Bebelușii trebuie să fie încălziți constant. Deci, pe vreme rece, îmbracă bebelușul în straturi. Atunci când ești prin magazine sau în incinte, poți renunța la unul, doua dintre straturi. Majoritatea bebelușilor se simt confortabil în general cu orice poartă adulții, plus un alt strat. Atenție, însă! Nu te uita la ce porți tu, ca mămică. Hormonii tăi fluctuanți, din perioada postpartum pot afecta modul în care simți temperatura. Mulți oameni au tendința de a supraîncărca copiii în timpul anotimpului rece, așa că nu exagera cu straturile. Deși este important să menții bebelușul cald, este la fel de important ca acesta să nu se supraîncălzească, mai ales în timpul somnului. Semnele că bebelușului îi poate fi prea cald includ obrajii înroșiți, agitația sau spatele transpirat.

Multi dintre parinti consideră experiența imbracatului si dezbracatului ca fiind deranjantă. Cu cât ești mai rapid și mai liniștit, cu atât mai puțin stres atât pentru tine, cât și pentru bebeluș! Iată câteva sfaturi care te pot ajuta:

  • Asigură-te că, camera în care îmbraci copilul este suficient de caldă, apoi așează bebelușul pe o suprafață moale.
  • Dacă îți îmbraci bebelușul într-o salopetă, descheie salopeta și așează copilul deasupra hăinuței. Așează brațele și picioarele bebelușului în găuri și ridică fermoarele sau dispozitivele de fixare.
  • Încearcă să vorbești, să cânți rime de pepinieră, să zâmbești când îți îmbraci copilul. Acest lucru îi poate distrage atenția bebelușului în timpul îmbrăcării și dezbrăcării. Este o modalitate bună de a face schimbarea bebelușului mai ușoara..atât pentru tine cât și pentru bebeluș.
    Poți spăla hainele bebelușului cu restul rufelor, dar încearcă să eviți să folosești detergenți puternici și balsamuri. Folosește detergenți speciali pentru piele sensibilă.

Ca și o concluzie, pielea bebelușilor este sensibilă, mai ales în primele săptămâni, așa că asigură-te că cumperi materiale respirabile, confortabile, strictul necesar pentru cel mic și că îi asiguri căldura necesară.

Cu mare drag,
Monpetit! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Descopera hainute adorabile si pline de culoare, pentru copii si bebelusi, de la monpetit.ro

Stim ca pe piata din Romania, sunt multe magazine online de haine pentru bebelusi si copii si ințelegem cât de provocator este să-i îmbrăcăm pe micuţii noştri si să ținem pasul cu cresterea lor! Magazinul Mon Petit vine in ajutorul parintilor cu o gama larga de hainute adorabile, de calitate si accesorii pentru cei mici, cu preturi accesibile tuturor.

Avem grija de pielea sensibila a micutilor! 

Mon Petit se concentrează  pe materiale naturale,din tesatura de bumbac/bumbac organic, prietenoase cu pielea celor mici. Respectam faptul că bebelusii si copiii trebuie să se simtă întotdeauna confortabil, comod și în siguranță! Lucrăm cu drag pentru a vă pune la dispoziție haine pentru copii si bebelusi de cea mai bună calitate, dar și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de cumpărături posibilă!

Adoram stilurile mini!

In magazinul nostru se gasesc haine colorate, cu imprimeuri frumoase, dragalase. Astfel Mon Petit contribuie la crearea de amintiri frumoase! :) Daca sunteți în căutarea unei tinute pentru ceremonie, evenimente importante din viata voastra, unui set confortabil pentru acasa sau pur si simplu plimbari in parc, va asteptam pe site-ul nostru! Gama Mon Petit de haine pentru copii variază de la nou-născuți pana la 7 ani. Colaboram cu producători din întreaga lume si evaluam cu atentie produsele inainte ca ele sa fie oferite clientilor nostri! Ne străduim permanent să oferim colecții de haine si accesorii pentru copii practice si dragalase, pentru copii, nou-nascuți si bebelusi, care să bucure atat copiii, cat si parintii.

Optiuni de pata
Coș de cumpărături
Sidebar
Începeți să tastați pentru a vedea produsele pe care le căutați.